Dyrefryd

View Original

Hugos historie - om allergi og separationsangst

Hugo er en af vores 4 dejlige hunde. Han var 2 år, da vi mødte ham første gang, og han har nu været en del af vores familie i lidt over 2 år.

Hugo var, da vi fik ham, plaget af slem allergi og voldsom separationsangst. Hans historie er vigtig, fordi han er et levende eksempel på, at problemer kan løses, selvom det sommetider kræver, at man som ejer søger flere og andre svar, end dem dyrlægen kan give. Ingen kan jo vide alt – ikke engang dyrlægen. Og sommetider er en anden vinkel, alternativ behandling, holistisk terapi, eller hvad end du har lyst til at kalde det, vejen frem og ud af problemerne.

Dyrlægens dom er ikke nødvendigvis den eneste sandhed

Jeg så første gang Hugo, da hans billede dukkede op i mit facebook feed, fordi han søgte nyt hjem. Hans problemer stod beskrevet ærligt i annoncen. Han var multiallergiker og kunne ikke være alene hjemme uden at blive meget stresset, gø og ødelægge hjemmet. Der stod også, at dyrlægen havde forklaret ejerne, at han kun kunne få et godt liv uden allergi med et individuelt tilpasset vaccinationsprogram, som ville koste en hel del i dyrlægeregninger. Så interessen for hans opslag var jo ikke just overvældende.

Vi gør alle vores bedste, med den viden vi har

Hugos ejere var flinke mennesker, som elskede ham og havde forsøgt, så godt de kunne at hjælpe ham af med både separationsangsten og allergien, hvilket bl.a. havde givet dem en hel del udgifter til dyrlæge samt ødelagt inventar og mange bekymringer. Og det var ikke lykkedes at hjælpe Hugo ud af problemerne.

Symptombehandling, som ikke fjerner problemets årsag

Hans kløe startede allerede omkring 8 måneders alderen, og fra han var ca. 1 år, var han i behandling med binyrebarkhormon og fik dyrt allergifoder fra dyrlægen. Men effekten var kun meget kortvarig, og problemerne blev ikke mindre. Han blev også kastreret på dyrlægens anbefaling, da man mente, det ville give ham mere ro på. Heller ikke det hjalp.

2 år og allerede meget dårlige odds

Hugo var kun 2 år, men havde trods sin unge alder alligevel meget dårlige odds. Hans familie kunne ikke have ham mere, og folk stod ikke i kø for at give hund med så store problemer en chance. Men da jeg så hans billede, gik han lige i hjertet på mig. Jeg vidste, at jeg havde den viden, der skulle til for at give Hugo et langt og godt liv uden medicin.

Åbenhed for ny viden og en alternativ løsning reddede ham

Så jeg kontaktede hans ejere, og de var heldigvis åbne for en anden vinkel end dyrlægens. Jeg var overbevist om, at både separationsangsten og allergien var forårsaget af stress, så ved at fjerne stressens årsag og optimere hans ernæring var jeg sikker på, han ville blive rask og ”problemfri”.

Inden vi hentede ham, stoppede tidligere ejere hans medicinske behandling, og jeg indkøbte alt det foder og kosttilskud, som jeg vurderede, han havde brug for. Min mand og jeg havde lagt en plan for ankomsten og introduktionen til flokken, så vi hurtigst muligt kunne dæmpe hans stress og dermed forhåbentlig også de symptomer, der plagede ham sådan.

Adfærds- og ernæringsterapi i praksis

Vi gik straks i gang med at ændre hans foder og med at bruge vores viden om hundesprog til at informere ham klart og tydeligt om, at hans job i vores flok består i at slappe af og nyde livet. Vi viste ham ved hjælp af hundesprog, at ansvaret for flokken ligger hos min mand og mig, og at vi også tager ansvaret for ham som en elsket del af flokken, så der påhviler ham intet ansvar her, og han har friheden til at slappe af.

Bedringen kom meget hurtigt

Vi var forberedt på at skulle væbne os med både tålmodighed og vedholdenhed, før bedringen ville komme. Men allerede efter det første døgn så det ud til, vi havde ret i, at vi kunne hjælpe ham. For allergisymptomerne var allerede kraftigt aftaget, og han kløede kun meget lidt.

Efter ca. 3 uger var alle fordøjelses- og allergisymptomer væk, hans pels var tykkere og mere blank, hans liggemærker på albuerne var begyndt at hele, og separationsangsten var mindsket markant. Hen over de næste par måneder blev han mere og mere rolig og tilpas, og her to år senere er han en glad og veltilpas hund, som slapper af med at være alene hjemme, og som ikke har skyggen af symptomer på allergi eller andre helbredsproblemer.

Har din hund allergi?

Så vil jeg meget gerne hjælpe dig med at hjælpe den på samme måde, som vi hjalp vores Hugo. Nederst på denne side finder du links til mere information om allergi, og om hvordan jeg kan hjælpe. Og du er også meget velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere.

Hvis din hund har andre problemer og symptomer, som dyrlægen ikke kan helbrede effektivt, så søg ligeledes gerne bredere efter svar i stedet for at give op. Det kan meget vel betyde et bedre og længere liv for din hund.

Mange hunde lider af allergi, så spred gerne rygtet om, at de kan hjælpes

Rigtig mange hunde døjer med problemer, som dem Hugo havde, og alt for mange af dem får et hårdt og kort liv, fordi årsagerne til problemerne aldrig bliver fundet og løst.

Jeg håber derfor, du vil hjælpe med at udbrede kendskabet til, hvor stor en forskel ernærings- og adfærdsterapi kan gøre for de mange hunde, der lider af store problemer med fx allergi. Spred rygtet og bidrag til, at flere hunde får en chance.

Du kan læse mere om behandling af allergi hos hunde ved at klikke på billederne herunder.