Hjælp din nye hund godt fra start

Når vi anskaffer os en hund, er det vigtigt at huske på, at hunden bare følger sine instinkter og ikke har nogen plan eller indflydelse på, hvilke situationer og udfordringer den bliver stillet over for. Så det er vores ansvar som hundeejere at give den de rette forudsætninger for, at den kan være den hund, vi ønsker os.

Du ønsker dig sikkert, at din nye hund skal være som den hund, du drømte om at få. Og faktisk er det i høj grad op til op til dig, om det ønske bliver opfyldt.

Din adfærd over for hunden, og din måde at håndtere de udfordringer, der opstår undervejs, bestemmer langt hen ad vejen, hvordan din hund vil opføre sig.

Så indsigt i hundens psykologi og sprog samt viljen til at bruge indsigten i praksis er helt afgørende for, om du og din nye hund får den relation, du drømmer om, eller der i stedet vil opstå stress og adfærdsproblemer hen ad vejen.

I videoen her får du 3 gode råd, der alle vil bidrage til, at du og din nye hund kommer godt fra start sammen og dermed kan få en givende og problemfri relation.

 

De 3 råd dækker selvfølgelig kun en del af den tilgang, der kan sikre jer mod adfærdsproblemer. Så jeg vil anbefale dig at søge yderligere viden om hundeadfærd og -sprog fx ved at læse de indlæg, der ligger her på bloggen - især Stop uønsket adfærd ved at fjerne årsagen, hvor du også kan se en video, som giver væsentlige indsigter, der kan forebygge adfærdsproblemer, og som alle hundeejere (og deres hunde) vil have gavn af.

Det er en god investering at sætte dig grundigt ind i, hvordan din hund tænker og kommunikerer, så du kan undgå misforståelser fra start og i stedet skabe et tæt og positivt samarbejde med den og hjælpe den til at blive den hund, du drømmer om. Den korteste vej til at lære om hundens adfærd og sprog er at tilmelde dig mit online kursus Det Bedste Hundeliv, hvor du får al den indsigt, du har brug for, hvis du vil sikre, at din hund kan udvikle sig positivt sammen med dig.

 
Anne Tine Rasmussen