Når hunden bider - hva' så?

Bider din hund? Bider den dig, dine børn, gæster eller andre hunde?

Hvis den bider eller snapper i alvor, så har I et alvorligt problem, og du tænker måske på, om det overhovedet kan løses. Måske har du også hørt ”den skal bare aflives” og ”har den bidt én gang, så gør den det igen”.
(Napper den blot i vild leg eller lignende, så læs mere og se videoen her om at stoppe uønsket adfærd)

Du kan sikre, at den aldrig bider igen

Alle begår fejl – både mennesker og dyr – men er det rimeligt eller nødvendigt, at din hund skal betale med sit liv?
Nej, det er det ikke. For i langt de fleste tilfælde er stress og misforståelser mellem hund og menneske årsagen til, at hundebid sker. I alle de tilfælde kan vi som ejere løse problemet og forhindre flere bid, når blot vi er villige til at lære hvordan. Når vi lærer at se situationen med hundens øjne, kan vi også ændre hundens opfattelse af situationen og dermed fjerne dens behov for at bide.

Vi mennesker overser ofte misforståelserne og advarselstegnene, fordi vi ikke har lært at forstå hundens sprog og grundlæggende instinkter godt nok til at kunne se, hvornår og hvorfor hunden finder det nødvendigt at skride til aggression og bid. Vi handler efter vores menneskelige instinkter og opdager ofte slet ikke, hvor vores instinkter står direkte i modsætning til hundens og således skaber misforståelser og pressede situationer, der for nogle hunde fører til bid og aggression.

Derfor får mange ejere heller ikke grebet ind i tide og på rette vis, før hunden bider. Det er meget beklageligt og utrolig ubehageligt for alle involverede. Men selvom du som ejer ikke fik søgt hjælp, før din hund bed, betyder det ikke, det er for sent at tage ansvar og løse problemerne nu.

Du har som ejer et ansvar for at sikre, at din hund ikke er til fare, men det betyder bestemt ikke, at bid bør føre til aflivning. Det betyder derimod, at du bør udvise ansvarlighed og søge kompetent, professionel hjælp til at løse problemet for derigennem at sikre, at din hund aldrig bider igen. For både din, omgivelsernes - og allermest din hunds skyld.

Sig det på hundesprog – så forstår alle hunde det

Jeg arbejder med udgangspunkt i hundens naturlige instinkter og sprog og hjælper dig med at forstå situationen set med hundens øjne, så du kan løse de misforståelser, der har ført til problemer og bid. Jeg lærer dig, hvordan du kan hjælpe din hund til at forstå, at den roligt kan stole på, at du passer på den og sikrer, at der aldrig bliver grund til at bide igen.

Vi fjerner selve roden til problemerne og løser dem dermed effektivt, så både du, din hund og dem, I omgås, igen kan føle jer trygge. Jeg lærer dig præcis, hvad du skal gøre. Det eneste, det kræver af dig, er viljen til at tage ansvar og ændre nogle vaner i måden, du omgås din hund.

 
Anne Tine Rasmussen